+31 24 6417303


Meer informatie?

Vraag het Boy Visser +31 24 6417303 Offerte aanvragen Contact opnemen

Zonnepanelen subsidie

De aanschaf van zonnepanelen blijft stormachtig groeien. Niet gek, zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen is zinvol en voelt heel goed. Voor de eigen portemonnee, maar óók voor de planeet. Wilt u ook zonnepanelen op uw dak laten leggen? Dan is het misschien interessant om u te verdiepen in verschillende vormen van financiële steun. Maar kunt u eigenlijk nog wel een zonnepanelen subsidie in 2024 aanvragen of moet u andere manieren vinden om deze groene energiebron te bekostigen?

Subsidie aanvragen voor zonnepanelen in 2024?

Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Geweldig! Zo krijgt u meer vat op uw energierekening én zorgt u voor een kleinere ecologische voetafdruk. Dubbele winst dus. Een subsidie aanvragen voor zonnepanelen kan anno 2024 niet meer, maar denk niet dat u de boot heeft gemist. Ook zonder landelijke subsidie op zonnepanelen, kunt u namelijk genieten van veel voordeel.  

Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Vraag hier een offerte aan: Offerte aanvragen

Zonnepanelen btw-vrij sinds 2023

Vóór 1 januari 2023 kon iedereen forse subsidies aanvragen voor zonnepanelen. Logisch, de eerste zonnepanelen waren namelijk erg duur, omdat er weinig fabrikanten waren die deze maakten. Tegenwoordig neemt de aanschaf van zonnepanelen een minder grote hap uit uw portemonnee. Om dit ‘hapje’ nog meer te verkleinen, is er een btw-vrijstelling in het leven geroepen. Schaft u als particulier zonnepanelen aan, dan geldt een 0% btw-tarief wanneer deze geleverd en geïnstalleerd worden op of bij uw woning.

Voorwaarde zonnepanelen btw-teruggave:

Een belangrijke voorwaarde voor het 0%-tarief is dat de panelen worden geïnstalleerd en geleverd op of bij een woning. Alleen dán bent u vrijgesteld van het betalen van btw voor zonnepanelen die aan uw huis worden toegevoegd. Daarom is het ook niet mogelijk om btw terug te vragen aan de Belastingdienst voor zonnepanelen die na 2022 zijn gekocht.

Zonder subsidie op zonnepanelen nog steeds voordeel

Ondanks het ontbreken van een landelijke zonnepanelen subsidie in 2024, zijn zonnepanelen nog steeds een erg rendabele investering. U investeert namelijk in uw eigen energieopwekking, waardoor u minder afhankelijk bent van energiemaatschappijen en hun stijgende energieprijzen. De installatie van zonnepanelen is ook nog eens een slimme manier om uitgaven onder controle te houden. Bovendien is de terugverdientijd van zonnepanelen korter geworden, vaak binnen 6 jaar. Ook na de terugverdientijd kunt u nog vele jaren profiteren van zonne-energie.

Naast de eerder genoemde btw-vrije aanschaf van zonnepanelen, kunt u van nog meer voordelen profiteren wanneer u kiest voor deze duurzaamheidsoplossing:

  • Salderingsregeling: als consument kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. U mag uw opgewekte energie wegstrepen tegen uw afname van uw energieleverancier. 

  • Duurzaamheidslening: profiteer van gunstige energieleningen voor investeringen in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen. Hierdoor hoeft u niet direct het volledige bedrag voor de installatie van zonnepanelen te betalen, maar kunt u in plaats daarvan maandelijks een termijnbetaling doen. Dit maakt het financieel aantrekkelijker om zonnepanelen te installeren.

  • Lokale subsidies: sommige gemeentes bieden speciale programma’s voor inwoners die gezamenlijke initiatieven nemen voor de aanschaf van zonnepanelen, zoals een collectieve inkoopactie. Raadpleeg uw gemeente voor meer informatie.

Geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen ondanks het ontbreken van de landelijke subsidie op zonnepanelen? Technisol Energy is dé expert op het gebied van zonnepanelen. Wij bieden u een totaaloplossing, van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud.

Zonnepanelen btw-vrij aanschaffen? Neem contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie? Neem dan contact op met Technisol Energy. Wij geven u graag persoonlijk advies en bieden u een vrijblijvende offerte aan.